Sebastiaan Oosthout is geboren in Nijmegen in het jaar 1966. Hij ontving zijn eerste pianolessen van zijn moeder. Later nam zijn vader het over. Op 16 jarige leeftijd gaf Sebastiaan zijn eerste openbare optreden met o.a. de Chaconne van Bach Busoni in zijn geboortestad Nijmegen. Vele concerten volgden. In 1989 verscheen zijn eerste CD met werken van ondermeer Liszt, Chopin, de Falla, Bach. 

Begin jaren ’90 is Sebastiaan gaan studeren aan het New Engeland Conservatory, Boston bij Patricia Zander. Na zijn studie keerde hij terug naar Nederland en werkte hij verder aan zijn carrière. Optredens in Rusland, Amerika en Duitsland volgde. Kamermuziek, solo recitals en optredens met orkest. Samen met de Amerikaanse pianiste Kimberly Harrison vormde hij een duo met als hoogtepunt punt het optreden in de Hermitage theaterzaal in St Petersburg.

 

 

In 2001 begon hij te werken als hoofvakdocent piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daar kwam Sebastiaan in contact met dansgezelschap Introdans waarmee hij verschillende producties deed waaronder “De groene Tafel” van Kurt Jooss. Samen met violist Kolja Lessing treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland.

Enkele jaren geleden verscheen de CD “Don’t push the piano around” met werken van Florian Wittenburg gespeeld door Sebastiaan. Deze productie werd door Christo Lelie in de vakpers lovend ontvangen. 

Om zich verder te ontwikkelen is Sebastiaan zich gaan toeleggen op het spelen van Argentijnse tango muziek. Samen met zangeres Shireen Kaijadoe vormt hij het duo Revolver. In 2020 is hun muziektheater programma “Wachten op Piazzolla” in première gegaan.

Dit najaar zal wederom een CD verschijnen met daarop werken uit de Annees de Pelerinage van Frans Liszt.

Vorig jaar (2021) is Sebastiaan samen met violist Kolja Lessing in de Villa Wylerberg (Beek-Ubbergen) een bijzonder project aangegaan rondom de muziek en invloeden van de componist Arnold Schoenberg. Dit naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van deze monumentale villa van architect  Otto Bartning en de rol die de muziek van Arnold Schoenberg heeft gespeeld in de historie van deze Villa.